Vill du hänga vid Jesu läppar den här sommaren?

Underbart att sommaren är här, men låt den innebära med än bara sol, glass och tid med familjen… låt den bli en tid där Jesus får tala in i ditt liv! (Väckelsekrönika ur Världen Idag, Tro och liv, 13 juli 2023, Hanna Bloom)

Redan från början, när Herren fick tag i mitt liv, begynte en enorm hunger efter att få höra Gud tala. En hunger som endast hans egen röst kunde mätta.
Jag vågar inte ens tänka på hur mitt liv skulle se ut, och var jag skulle vara idag, om jag inte hade lärt känna Herrens röst. Tänk om jag som tjugoåring inte hade hört den där stilla viskningen på mitt studentrum, då Gud kallade mig till att bli missionär. En viskning kom att förvandla hela min livsinriktning. Otaliga gånger har jag hört honom tala sedan dess.

Ibland har det varit kärleksfulla ord av uppmuntran från Fadern. Den främsta anledningen till att Herren vill tala till oss är för att han älskar oss. Alla människor är i behov av kärlek och bekräftelse. Om vi inte går till Herren och låter honom fylla våra behov kommer vi att söka efter detta på annat håll. Konsekvensen blir ett ständigt jagande efter människors kärlek och bekräftelse. Ett jagande som ändå aldrig kommer tillfredsställa på djupet. Det kan bara Gud. Och Gud vill. Han vill älska oss genom sina ord.

Andra gånger har hans tilltal varit vägledning och vishet. Idag, genom media, social media och internet ihop med alla människor vi har i vår närhet, går fler röster ut än någonsin förr. Det är väldigt viktigt att vi ställer oss frågan: vems röst väljer vi att lyssna till? Varje röst vi tillåter kommer att påverka och kanske till och med styra våra liv. I en tid som denna behöver vi mer än någonsin lära känna och följa den gode Herdens röst.

När Jesus vandrade här på jorden var inställningen, och intresset för att lyssna, till honom väldigt olika. En del var inte alls intresserade. Vissa blev arga och upprörda och ville sätta dit honom. Andra lyssnade så länge orden gynnade dem, men när de blev utmanande till förändring lämnade de honom. Men det fanns också många som hungrade efter det han hade att säga:”Ty allt folket hängde vid hans läppar och lyssnade ivrigt” (Luk 19:48).

Frågan är inte om Herren vill tala till oss, utan om vi längtar efter att höra vad han vill säga? Herren ger oss alla samma inbjudan: ”Ropa till mig, så vill jag svara dig och låta dig höra om stora och ofattbara ting som du inte känner till” (Jer 33:3). Hans önskan är att få dela sitt hjärta och sina hemligheter, men det är vår attityd, vår desperation, vårt rop som avgör vad och hur mycket han väljer att tala till oss.

Sommaren är nu här vilket, för de flesta av oss, innebär välbehövlig ledighet, miljöombyte och (lite för mycket) glass. Planer har gjorts och förväntningarna är höga. Tid och gemenskap med familjen står som huvudpunkt på schemat, vilket förstås är viktigt, men låt oss inte därmed glömma bort detsamma med Herren. Ledighet och vila, när bikupan av alla tankar och måsten stillar ner sig, är en perfekt tid att också lyssna in Herren. Om vi bara stillar ner oss kommer han att tala till oss. Jag vill inte bara hänga på stranden eller med nära och kära denna sommar, utan också vid Jesu läppar. Vill du?