Seger trots allt i Pakistan!

"Om du vill bli missionär, lär dig älska strul". Dessa ord från Carl-Gustav Severins predikan vi hörde som nygifta har ofta gjort sig påminda genom våra tretton år tillsammans på missionsfältet. Resan till Pakistan började och slutade med just strul, men Gud gav oss en härlig seger i och genom allt!

”Om du vill bli missionär, lär dig älska strul”. Dessa ord från Carl-Gustav Severins predikan vi hörde som nygifta har ofta gjort sig påminda genom våra tretton år tillsammans på missionsfältet. Resan till Pakistan började och slutade med just strul, men Gud gav oss en härlig seger i och genom allt! Enligt planerna skulle jag inte ens följt med på denna missionsresa men en vecka innan avresa var Marcus båda medpredikanter tvungna att avboka av olika anledningar, vilket ledde till att jag i min tur fick avboka allt här hemma, boka en biljett och följa med. Fjärde och sista kvällen på första kampanjen, precis innan predikan, få vi sedan beskedet att tillståndet från polisen att hålla kampanj i nästa stad, Multan, har dragits in. Efter många vändor fram och tillbaka, besök av de lokala ledarna hos polis och politiker samt lång väntan får vi tyvärr ställa in den andra kampanjen, boka om våra biljetter och resa hem tidigare än planerat med bara en kampanj genomförd. Mitt i allt strul hade vi dock en härlig seger i en onådd stad, Khanewal, där vi fick se Jesus frälsa och hela!

Khanewal är en väldigt enkel och fattig stad med cirka 150 000 invånare. Endast tre mindre församlingar med cirka 300 troende fanns i hela staden innan vi började vår kampanj, så behovet av evangelium och undervisning var stort. Alla förberedelser hade gjorts ganska sent då det varit svårt att få tillstånd i Pakistan den senaste tiden på grund av självmordsbombare. Trots dessa utmaningar hade vårt team i Pakistan lyckas med ett bra förarbete och redan första kvällen möttes vi av en skara människor som var hungriga efter sanningen och att få se Jesus göra mirakler. Mötet började med lovsång där nästan ingen sjöng med och deras beteende visade på att de var ovana vid den här typen av samlingar. Detta tyckte vi bara var ett gott tecken, vi var på onådd mark. Om alla ropar halleluja och sjunger med i sångerna har vi kommit till fel plats. Ingen annan upplevelse slår upplevelsen att predika evangelium på onådd mark.

Marcus predikade första kvällen och gensvaret på frälsningsinbjudan var stort. Varje kväll var det likadant, hungern efter Jesus, frälsning och frid med Gud var stor och sista kvällen var närmare 4 000 samlade för att höra evangeliet om Jesus Kristus. Totalt gensvarade 8 125 dyrbara människor på frälsningsinbjudan under veckan i Khanewal. Detta är en fantastisk seger för Guds rike i en stad som tidigare bara hade 300 troende.

Efter att alla fyllt i uppföljningskort varje kväll väntade inte Jesus länge med att bekräfta sitt ord med under och tecken. En sedan barnsben demonbesatt man blev helat satt fri och vittnade med glädje om sin frälsning och befrielse. En kvinna vittnade hur henne tumör, i storlek som en knytnäve, helt försvunnit. En man som inte kunnat dricka vatten på flera år utan fruktansvärda smärtor i magen blev helt botad och drack en hel flaska vatten inför folket som tecken på hans helande. En annan man som kommit med hjälp av en krycka slet av sig sitt bandage efter förbön och bokstavligt talat dansade upp på scenen för att berätta om sitt helande. En totalt blind och delvis förlamad muslimsk kvinna blev totalt helad. Hon vittnade med enorm glädje. Tumörer och reumatism har försvunnit och en pojkes fot som varit felvriden från födseln blev fullkomligt helad och fungerar nu normalt. Många muslimska kvinnor kom fram och sa högt och tydligt inför alla att: ”Jag är muslim men Jesus har helat mig”.

Under dagarna höll vi som vanligt eldkonferens för de lokala ledarna och troende som fanns i staden. I fyrtio graders värme under ett tälttak predikade, undervisade och betjänade vi dessa underbara människor. Många blev uppmuntrade och fick förnyad tro att fortsätta bygga Guds rike i detta behövande land. En pastor berättade för oss efteråt att han mött mycket motstånd och varit frestad att ge upp och flytta därifrån, men att Gud talat till honom under konferensen och att han fått tillbaka sin passion för att fortsätta predika evangelium i Khanewal. Andra blev utmanade att ta evangelium vidare ut i kringliggande byar. Sista dagen när vi bad för den helige Ande fylldes många med kraft och eld och började tala i nya tungor. Det är alltid en av höjdpunkterna på våra eldskonferenser när vi ber för alla att bli döpta i den helige Andes eld och kraft. Tillsammans med den helige Ande och hans kraft uppmuntrar vi alla troende och ledare att de kan göra samma gärningar som Jesus och ännu större i enlighet med Johannes 14:12.

Nu blickar vi framåt mot vårens två Pakistankampanjer som vi har planlagt i två onådda byar där polisen enklare beviljar tillstånd. Tack för dina förböner och ditt stöd som hjälper oss fortsätta predika budkapet om Världens ljus, Jesus Kristus på några av jordens mörkaste och mest onådda platser.

Din Missionär
/ Hanna Bloom