Mirakler i Bangladeshs djungel!

Det var mycket hungriga muslimer, hinduer och kristna som likt den blödarsjuka kvinnan tryckte sig fram för att få möta Jesus på varje festivalmöte. Glädjen att få ta evangeliet till denna onådda plats har varit oerhörd hos oss. Hundratals fick uppleva helande till sina kroppar men störst av allt var att 3 987 människor tog emot Jesus som sin frälsare.

 

Efter den mycket härliga eldskonferensen i december förra året med vår nya koordinator i Bangladesh, pastor Jonathan, var det dags för vår första kampanj tillsammans. Destinationen var en onådd by mitt i djungeln i södra Bangladesh. Resan dit med bil, flyg, buss och båt var en fascinerande upplevelse med fantastiska vyer av den vackra naturen och människor. Hans och Eija Andrén från Gävle reste med mig och vi har varit ett litet men starkt team under hela resan, där vi arbetat tillsammans med ett brinnande hjärta. Hans berättar med entusiasm ”Detta är riktig mission, mitt ute i bushen bland de onådda folken.” Aldrig förr i historien hade en liknande evangelisk satsning hållits där och som evangelist är det alltid en speciell känsla att predika evangelium på onådd mark.

Under fyra kvällar och tre dagar predikade vi för tusentals människor och undervisade ett hundratal ledare på eldskonferensen. Det var mycket hungriga muslimer, hinduer och kristna som likt den blödarsjuka kvinnan tryckte sig fram för att få möta Jesus på varje festivalmöte. Glädjen att få ta evangeliet till denna onådda plats har varit oerhörd hos oss. Bangladesh har ett enormt behov av att det sanna evangeliet predikas, då landet bara har 0,3% kristna. Bara evangelium kan ge folket vad de verkligen behöver; frälsning i Jesus Kristus. Responsen och hungern efter evangeliet har varit större än vad man kan ana. Hinduerna och muslimerna är otroligt öppna för evangeliet och det har varit helt fantastiskt att få göra Jesus gärningar bland detta folk.

Från första till sista mötet förkunnades ett glasklart evangelium om Jesus Kristus i den helige Andes kraft. Budskap, med levande berättelser som alla kunde ta till sig om Jesus som vår frälsare, läkare och befriare, predikades och vi fick verkligen uppleva att evangelium är Guds kraft till frälsning för var och en som tror. Hundratals fick uppleva helande till sina kroppar men störst av allt var att 3 987 människor tog emot Jesus som sin frälsare. Varje kväll var längtan efter Jesus överväldigande och i princip alla sträckte sig efter Honom i bön. Att få höra frälsningsbönen ljuda från tusentals muslimer och hinduer är en fröjd för evangelisten, men ännu mer för hela himlen som gläds över varje syndare som blir frälst. Flera starka mirakler skedde. En mamma med svåra magsmärtor, sedan tio år tillbaka, kom med sin sjuka lille pojk som haft svår feber, kräkningar mm fick förbön och dagen efter var både mamman och pojken helt friska. En man med reumatisk värk i hela kroppen vittnade att han blivit helt frisk. Överlycklig hoppade han, böjde sig och vevade med sina armar. En äldre hindukvinna som inte kunnat stå på sina ben på flera år kunde nu både stå och gå på scenen med sin dotter gråtande av glädje vid sin sida. En annan kvinna hade haft en halstumör men efter förbönen försvann hela tumören och hon vittnade med glädje hur halsen var helt bra.  En tolvårig pojke hade varit döv på sitt högra öra i flera år men Jesus öppnade hans öra så han kunde höra perfekt. En man som kom haltande med käpp på grund av delvis förlamning i benen kunde sedan både springa och hoppa utan sin käpp. Ytterligare en man vittnade om han fått uppleva fyra mirakler på en och samma kväll. Svår huvudvärk sedan många år, knäskada, lungproblem och magbesvär – allt var borta. Till sist vill jag nämna en mamma som storgrät av lycka när hon berättade om sin sedan födseln dövstumma dotter som efter förbön kunde tala sina första ord. Hela folket utbröt i stor glädjejubel över detta mäktiga mirakel.

Eldskonferensen började lite trögt med en blandning av hungriga och en del ledare och pastorer som inte alls var hungriga och öppna för Guds Ande. Men när vi på andra dagen predikade om den helige Andes eld och kraft, hände något som förvånande oss, i princip alla kom fram för att ta emot den helige Andes kraft. Vi betjänade och bad för dem och den helige Ande fyllde dem och många började tala i nya himmelska tungor för första gången. Detta var en underbar stund i Guds närvaro. Vår lokala koordinator, som är en pingstpastor, berättade att han var positivt förvånad att responsen och hungern var så stor efter den helige Ande. Efteråt konferensen kom många pastorer och ledare till oss och visade att de var otroligt tacksamma för undervisningen, för boken ”Sista varvet av Missionsbefallningen” de fick och för att berätta att de fått ny vision, passion och kraft att utbreda Guds rike på onådda platser i Bangladesh.