Gudssjälvförtroende

Gud har en underbar plan med ditt liv! En av fiendens främsta strategier för att hindra dig från att komma ut i allt vad Gud har planerat för dig är att bygga upp ett fäste i ditt sinne där du inte tror något gott om dig själv. Vem du än är och hur dålig självbild du än har, kan du också få ett "Gudssjälvförtroende". Ett Gudssjälvförtroende byggs inte upp genom något du gör utan genom att du förstår vem du redan är i Gud...

Min längtan är att se fler kvinnor komma ut i tjänst för Gud och har därmed frågat mig själv och Gud vad det är som gör att så få kvinnor kommer ut i sin kallelse. Vad är det för hinder som behöver röjas undan? Jag är övertygad om att en av fiendens främsta strategier för att hindra oss kvinnor att komma ut i tjänst för Gud är att bygga upp fästen i vårt sinne som ger oss en felaktig självbild. Kanske är du en av dem som anser att du inte duger och att du inte är tillräcklig. Så många kvinnor jag möter brottas med en felaktig självbild och behöver byta ut den mot en trygghet i Gud och en tro på sig själva. Vi behöver bygga upp ett, vad jag älskar att kalla det påhittade ordet, ”Gudssjälvförtroende”.

Vem du än är och hur dålig självbild du än har, kan du också få ett Gudssjälvförtroende. I 2 Korintierbrevet 10:4-5 läser vi hur: ”De vapen vi strider med är inte svaga utan har makt inför Gud att bryta ner fästen. Ja, vi bryter ner tankebyggnader och allt högt som reser sig upp mot kunskapen om Gud. Och vi gör varje tanke till en lydig fånge hos Kristus”. Oavsett vilka fästen och tankebyggnader som fienden jobbat hårt på att bygga upp i ditt sinne, kanske redan från barnsben, är de vapen du fått starka nog att bryta ner dessa fästen och sätta dig fri. För att bygga upp ett Gudssjälvförtroende behöver du göra negativa tankar om dig själv till lydiga fångar, det vill säga inte låta dem snurra omkring fritt i ditt sinne, och istället byta ut dem mot Guds tankar om dig.

Vad är då Guds tankar om dig? Allt det Guds ord har att säga om dig. Gud börjar redan i första Mosebok med att berätta att du är skapad till hans avbild (1 Mos 1:26). Gud är god, kärleksfull, stark, kreativ…och du är skapad till hans avbild. Guds ord säger att han har högre vägar och tankar för dig (Jes 55:8). Guds ord säger att du är älskad (1 Joh 4). Guds ord säger att du är underbart skapad (Ps 139:14). Guds ord säger att du är kallad (2 Tim 1:9). Guds ord säger att du är utvald (Joh 15:16). Guds ord säger att du genom Jesus förmår allt (Fil 4:13). Listan kan göras lång om vad Gud har att säga om dig och mig, men vi måste läsa och fylla våra sinnen med dessa underbara sanningar. Då byggs ett Gudssjälvförtroende. Ett Gudssjälvförtroende byggs inte upp genom något du gör utan genom att du förstår vem du redan är i Gud.

En kvinna med ett Gudssjälvförtroende är svår att stoppa. Hon bryr sig inte om vad andra människor tycker eller tänker. Hon jämför sig inte med andra. Hon vet att hon inte behöver prestera för att vara älskad. En kvinna med ett Gudssjälvförtroende har kommit förbi stadiet där livet handlar om henne själv och ser istället till och hjälper andra. Hon ser varje utmaning som ett tillfälle att växa. Hon låter inte misstag stoppa henne utan reser sig upp efter varje fall. En kvinna med ett Gudssjälvförtroende kommer ut i allt det underbara Gud planerat.

Vem vill inte ha alla dessa egenskaper? Låt inte en dålig självbild hindra dig längre utan börja redan idag att genom Guds ord bygga upp ett Gudssjälvförtroende. Låt oss bli kvinnor som är i tjänst för Gud!