Ett nytt kapitel i missionsarbetet

Herren talade till Hanna och mig denna vecka, då vi sökte hans ansikte inför vårens och sommarens kommande missionsresor: ”Jag ger er ett nytt kapitel i ert missionsarbete”. Denna morgon vaknade jag åter igen med dessa ord i min ande. Det är med stor tacksamhet till Gud och förväntan på vad som kommer ske 2022 på missionsfältet främst i Asien men även i Afrika...

Herren talade till Hanna och mig denna vecka då vi sökte hans ansikte inför vårens och sommarens kommande missionsresor: ”Jag ger er ett nytt kapitel i ert missionsarbete”. Denna morgon vaknade jag åter igen med dessa ord i min ande. Det är med stor tacksamhet till Gud och förväntan på vad som kommer ske 2022 på missionsfältet, främst i Asien men även i Afrika, som jag skriver dessa rader.

När Gud 1999 kallade mig och planterade en missionskallelse i mitt hjärta började en vision växa inom mig, en dröm att få vara med och slutföra Jesus missionsbefallning. Några år senare, 2001 och 2002, fick jag nåden att följa med Reinhard Bonnke på hans kampanjer i Nigeria och då fick jag tro för visionen Gud givit mig.

På Hannas och min bröllopsresa 2002 till Thailand talade Gud till mig: ”Marcus jag vill att du och Hanna börjar göra samma sak som Reinhard Bonnke gjort fast bland de onådda folken i Asien och börja från grunden.” På detta tilltal började vi under flera månader söka Gud i bön och fasta. Lite senare gör vi vår första kampanj i Sydasien med 1000 människor som sökte frälsning som frukt och mirakler som åtföljde evangeliets förkunnelse.

Året därefter startade vi Good News To All People och flyttar till Sydasien. Under 2004 och 2005 fick vi nåden att leda 10 000 hinduer till frälsning och vi dokumenterade 1000 helande under som skedde framför våra ögon. All ära till Jesus! De kommande 15 åren reste vi från land till land och från plats till plats och får vara med att göra och predika på 110 kampanjer i närmare 30 länder i Afrika och Asien. Vi fick predika evangeliet till miljontals människor och av Guds nåd leda över 750 000 människor till Jesus samt se tiotusentals mirakler äga rum som ett tecken på att Jesus lever idag.

De sista två åren har det varit en mycket speciell tid där vi p.g.a. läget i världen och restriktioner bara kunnat genomföra två missionsresor till Bangladesh. Under denna tid har vi lanserat en ny gren i vårt missionsarbete att understödja och sända inhemska missionärer till Asiens onådda folk. För två år sedan sända vi månatligen ut 15 heltidsmissionärer, men idag har vi glädjen att sända ut 90 som varje vecka predikar evangelium, botar sjuka, döper nyfrälsta och planterar nya församlingar. Vi tackar Jesus för denna nya gren av vårt missionsarbete som verkligen bär rik frukt.

Äntligen kan vi börja resa ut igen och nu kan vi känna förändringens vind av tro, hopp och Guds godhet gällande vår missionskallelse. Nu på lördag, den 23 april, reser vi äntligen till Sydasien igen. Sydasien är den region som Gud kallade oss till när vi var nygifta. Det var i Sydasien vi bodde och tjänande Gud som missionärer och det var där Good News To All People startade. Vi har sedan 2002 predikat för och lett hundratusentals dyrbara hinduer till frälsning i Jesus Kristus. Sydasien är ett land som ligger oss mycket varmt om hjärtat.

Att vi nu återigen kommer resa till Sydasien för att hålla två eldskonferenser och kampanjmöten på fyra olika platser i Sydasien känns helt fantastiskt. Flera av våra medarbetare från både Nepal, Bangladesh och andra delstater i Sydasien kommer att närvara. Att efter några års uppehåll återigen få träffa våra kära vänner och betjäna det underbara folket i detta land är en obeskrivlig glädje för oss. Vi tror och ber att denna resa blir början på ett nytt kapitel för oss i vårt missionsarbete i detta gigantiska onådda land med idag mer än 1 miljard onådda människor. Tack för dina förböner när vi är i Sydasien 23 april – 3 maj.

I juli gör vi två kampanjer och en eldskonferens i Kenya vilket blir en nystart för vårt arbete i Afrika. Vi har nu spikat planerna för vår Kenyaresa som blir 13-28 juli. Vi kommer att, tillsammans med vår kära vän och tidigare koordinator sedan 2010 Ben Okello, göra två mindre kampanjer och en eldskonferens i staden Mbita och bland massajerna i Masaii Mara. Att återigen efter sju års uppehåll resa till Afrika känns också mycket spännande. Ben välkomnar oss med ett öppet hjärta efter att han bett dagligen för oss att vi skulle återförenas sedan vårt sista besök i Afrika 2015. Var gärna med och be för denna resa och vill du ge en gåva till dessa kampanjer är det välkommet.

I augusti reser vi tillbaka till Nepal där vi kommer starta upp ett nytt spännande missionsarbete med några nya medarbetare bland de onådda folken. Två eldskonferenser och en kampanj är planerade och vi ser med stor förväntan fram emot denna resa. Indien tillsammans med Nepal har världens mest onådda folk där de flesta är hinduer. Vi har besökt och predikat evangelium i Nepal fem gånger tidigare och varje gång var vi sett otroligt mycket mirakler och helandeunder. Det är tid för Nepal och Indien att bli frälsta och för alla hinduer att få höra om det sanna evangeliet om Jesus Kristus.