2000 sökte frälsning i en by med bara muslimer och hinduer

Jag kunde både känna och se att i princip ingen hade hört evangeliet förut. Känslan att predika var helt fantastisk. Det märktes tydligt att det var onådd mark. Vid frälsningsinbjudan gensvarade flera hundra. Ingen visste varken vad halleluja eller Jesu namn betydde, men längtan efter Jesus frid och förlåtelse i sina hjärta var stor. En kvinna vittnade med tårar hur hon blivit befriad från onda andar och flera år av betryck. Hon blev både frälst och befriad denna kväll.

2000 SÖKTE FRÄLSNING I EN BY MED BARA MUSLIMER OCH HINDUER!
Rapport av Marcus Bloom

Resan och kampanjen vi precis genomfört var onådd mission på riktigt. Efter två dagars resa kom vi fram till byn Arua, där endast tre kristna familjer fanns. Alla andra var muslimer och hinduer. När vi kom till kampanjplatsen första kvällen var cirka 400 samlade. Efter lite välkomnade och lovsång predikade jag om JESUS’ MIRACLE LIFE. Några fler hade anlänt lagom till förkunnelsen så evangelium gick ut till ca 700 dyrbara människor. Jag kunde både känna och se att i princip ingen hade hört evangeliet förut. Känslan att predika var helt fantastisk. Det märktes tydligt att det var onådd mark. Vid frälsningsinbjudan gensvarade flera hundra. Ingen visste varken vad halleluja eller Jesu namn betydde, men längtan efter Jesus frid och förlåtelse i sina hjärta var stor.

När jag sedan bad för sjuka var det många som blev botade och ett tiotal vittnade på scenen. Alla dessa var muslimer. Öron öppnades, armar, axlar och ben blev helade. En kvinna vittnade med tårar hur hon blivit befriad från onda andar och flera år av betryck. Hon blev både frälst och befriad denna kväll.

Folkskaran var betydligt mindre än vad vi hoppades på och förväntade oss, men för varje dag växte skaran av nyfikna människor och vi tackar Jesus för varje själ som tog emot honom. Samtidigt ber och längtar vi efter fler människor som får komma in i Guds rike i detta folkrika land med sina 170 miljoner. Mindre än 0,5% tror just nu på Jesus i detta enormt folkrika land.

Den tredje kvällen av kampanjen blev höjdpunkten av kampanjen, en riktig genombrottskväll då många mirakler ägde rum i Jesu namn! Runt 1500 var närvarande och hundratals gensvarade på frälsningsinbjudan. Uppskattningsvis blev ett drygt 30-tal helade varav hälften vittnade på plattformen. Alla var muslimer och hinduer ändå tackade de Jesus öppet att han är mirakelgöraren. Flera nästan döva öron öppnades. En muslimsk man blev botad från en stor tumör under kvällen dagen innan när Hanna predikade och vittnade nu om hur han var totalt helad. Den muslimska polisen och den muslimska journalisten som bevittnade dessa mirakel blev förvånade över hur detta kunde hända. Vårt team fick då berätta om Jesus för dem. Efter denna kväll var hela byn i rörelse och förstod att Jesus är på riktigt.

Kampanjen resulterade i att cirka 2000 dyrbara människor sökte frälsning i Jesus och fick vår uppföljningsbok Jesus Miracle Life in you. Låt oss be för Bangladesh och att frukten ska bli bevarad och att dessa nyfrälsta blir Jesu Kristi lärjungar.

200 UNGA LEDARE UTRUSTADES FÖR TJÄNST
Rapport av James Majhi

Under tre dagar hade vi en underbar och välsignad konferens för unga ledare. Totalt deltog cirka 200 tjejer och killar i åldrarna 15 – 25 från många olika delar i Bangladesh. Varje dag levererade Marcus och Hanna kraftfulla och uppmuntrande budskap från Guds ord. Under konferensen kunde vi alla uppleva den helige Andes närvaro och ungdomarna berördes och fylldes av den helige Andes kraft. Omkring 40 stycken fick uppleva andedopet och började tala i nya tungor för första gången. Mer än 100 av dessa ungdomar kom till altaret och överlämnade sitt liv till Jesus för att tjäna honom helhjärtat. Många av dessa var djupt berörda och fick både bekräftelse och smörjelse för Guds kallelse på deras liv.