Medarbetare

Låt oss presentera våra fantastiska medarbetare i Good News To All People: Evangelisterna Tobias Almhill och Daniel Kanat samt missionärsparet Per-Magnus & Beatrice Schoultz. Vi är ett team med samma hjärta, passion, fokus och vision - Vision 16. Teamwork makes the Dream work!

Tobias Almhill

Från den dag Tobias själv tog emot Jesus fanns en brinnande längtan att få berätta om Jesus för andra människor. Efter att ha rest med på flera av Good News To All People’s missionsresor blev han 2013 en av organisationens evangelister. Tobias har också axlat ansvaret som Afrikadirektor och leder därmed allt missionsarbete i Afrika. Tobias bor i Huskvarna med sin fru Sofia, deras son Eliah och sin dotter Tindra.

 

Tobias växte upp i Mullsjö utanför Jönköping. Med en pappa som var pingstpastor följde Tobias som barn alltid med till kyrkan och tron på Gud var en självklarhet. Detta började dock förändras i tonåren. Tron på Gud fanns där någonstans, men det var inget som präglade hans liv. Livet rullade på men plötsligt, efter mer än tio år borta från Gud och kyrkan, började tankar om Gud och evigheten komma. Tobias förstod att han hade ouppgjord synd i sitt liv och insåg att han inte visste vart han var på väg. Gud blev allt verkligare och månad efter månad ökade syndanöden. Himmel och helvete blev en verklighet och Tobias förstod för första gången i sitt liv behovet av frälsning. Till slut fanns det inget annat alternativ än att kasta sig på korset. När Tobias upplevde korset och nåden och tog emot syndernas förlåtelse byttes all ångest och syndanöd ut mot frid, glädje och en brinnande längtan efter att få tjäna Jesus.

Det dröjde inte länge innan han började dela ut traktat och berätta om Jesus för människor han mötte. Han kom i kontakt med den då nystartade församlingen International Church i Jönköping och fick som ungdomsledare vara med att bygga upp ett ungdomsarbete från grunden. Han började där predika, något som var helt otänkbart bara något år innan, då han tidigare aldrig haft lätt att tala inför folksamlingar. Tobias förstod att Gud hade en plan för hans liv. Genom en gemensam vän lärde Tobias känna Marcus och Hanna Bloom och började följa med på deras missionsresor. Första gången han predikade evangelium var på en av dessa resor till Kenya. På en skola för tonåringar, vars föräldrar dött i HIV, fick han dela Jesu kärlek. När Tobias såg dessa tonåringar ta emot Jesus visste han att det var detta han var kallad till att göra!

Ett speciellt Gudsmöte som förstärkte kallelsen och fokuset ytligare, var när Tobias fick en uppenbarelse om hur Guds hjärta går sönder över de människor som idag är på väg att gå evigt förlorade. Denna delen av Guds hjärta fick Tobias uppleva, samtidigt fick han även en syn om hur människor som är inlåsta fick dörren öppnad och skaror utan slut strömmande hem till sin Fader i himlen. Och han hörde då orden, TA HEM MINA BARN. Detta har brännmärk Tobias, och på de orden går han nu med evangelium som evangelist i GNTAP.

Daniel Kanat

Daniel Kanat brinner för mission och har länge burit på drömmen att få se folk och stammar möta Gud. Han har rest med och predikat på flera missionsresor och 2014 välkomnades han som evangelist i Good News To All People. Daniel bor i Sollentuna tillsammans med sin fru Alexandra och deras tre barn Julia, Johannes och Jemima.

Att Daniels liv skulle handla om att tjäna Gud och mission var långt ifrån självklart. Tonårstiden var våldsam, där Daniel var känd som en fighter. Eftersom han levde som han gjorde förstod han livet kunde ta slut vilken dag som helst. Detta gjorde att han började söka Gud och en dag när Daniel var i artonårsåldern mötte han Jesus i sitt sovrum. Det blev klart och tydligt för honom att Gud hör bön.

Några år senare hörde han en predikan om mission. Mannen som förkunnade talade med sådan stark inlevelse och övertygelse, vilket grep tag i Daniel till den grad att han inte kunde sluta gråta på två dagar. När Daniel sedan blir Andedöpt blev missionskallelsen tydligare i hans liv. Han började få drömmar och visioner om olika folk och folkslag. I början förstod han inte riktigt drömmarna, då han bodde i Sverige. En helg fick hans församling besök av Marcus och Hanna och genom deras liv och förkunnelse blev Daniels egen missionskallelse tydligare. Drömmarna om mission blev fler och Daniel fick även flera profetiska tilltal om världen och mission och till slut insåg han att det är det här han ska göra.

Daniels första missionsresa gick till Sydsudan. Själva resan och omständigheterna runt omkring var tuffa men när han fick se människor frälsta och helade försvann allt jobbigt. Det var värt allt för att få se människor förvandlade av Jesus. För Daniel finns ingen som inte kan bli frälst. Att få komma ut till mörka platser och trasigt människor är Daniels passion. Han älskar att få ta en person som förlorat allt hopp om framtiden och presentera Jesus. Frälsning i Jesus är den största glädje en människa kan få. Sist, men inte minst, att få se nyfrälsta följa med på missionsresor och se dem förvandlade av att Gud kan använda dem för att demonstrera evangeliet genom tecken och under är en glädje som Daniel säger är obeskrivlig.

Per-Magnus & Beatrice Schoultz

Redan från barnsben var den kristna tron en självklarhet för både Per-Magnus och Beatrice. Båda kommer från kristna familjer och fattade tidigt egna beslut om att följa Jesus. Per-Magnus läste som elvaåring Romarbrevet 10:9 och bekände Jesus som Herre i sitt liv. En vecka senare lät han döpa sig. I husgruppen som Per-Magnus var med i var det ofta missionärer på besök och när han hörde deras berättelser var det något som brann till i hjärtat på honom och han sa: Det där ska jag också göra! Beatrice längtan efter att tjäna Jesus ledde till att hon döpte sig redan som åttaåring. När pastorn en söndag predikade om dopet talade det väldigt starkt till Beatrice. Dopet var ett bevis på att man menade allvar med att följa Jesus och Beatrice ville inget hellre än att ge sitt liv till Honom. I samband med dopet upplevde hon också kallelsen till mission.

Denna kallelse har lett paret i alla beslut de har tagit. Båda har varit ute på olika missionsresor var för sig. De träffades första gången i Märsta när de gick bibelskola. Efter ett år på bibelskolan gav de sig av till Etiopien i sex månader för att bygga upp en missionsbas och förbereda en kampanj. Det var också där som Gud sammanförde de båda och de insåg att samma missionshjärta klappade inom dem.

Trots stark missionskallelse falnade glöden då paret gick igenom en tuff tid i sitt liv. Men när de själva började göra upp med orsakerna till problemen kom Herren dem till hjälp och upprättade dem och på kort tid fick de både nya jobb och nytt boende. Dessutom leddes de av den helige Ande till en församling där de genast fick börja tjäna. Församlingen i fråga var kopplad till Good News To All People’s missionsarbete och paret kände åter hur missionshjärtat började bulta. De åkte med på en teamresa till Uganda där de helt och fullt drabbades av det obotliga missionsviruset.

Det dröjde inte länge förrän Gud började verka i både deras och Marcus och Hannas hjärtan att Per-Magnus och Beatrice skulle bli en del av GNTAP. Efter en tid av bön tog de steget 2014 att gå in som medarbetare i GNTAP, där deras roll främst är att hjälpa till med Afrikaarbetet. Med stor passion och glädje hjälper paret Schoultz till med planering och förberedelse av kampanjer, teamevangelisation, predikande och flera andra praktiska detaljer som behöver lösas och fungera för ett framgångsrikt kampanjarbete.