Frälsning och mirakler i Nepal!

Eldskonferensen avslutades på ett underbart sätt med att Marcus kallade fram samtliga och vi bad för dem var och en. Människor låg till höger och vänster utslagna av Guds kraft. Många fylldes med den helige Ande för första gången och andra fick en rejäl påfyllning.

I början av förra året var Marcus och jag i Nepal och träffade en underbar pastor och blivande koordinator som hette Elijah. Vi var så glada att äntligen få börja ha kampanjer och ledarkonferenser i detta underbara land. Sedan, som vi alla vet, kom den hemska jordbävningen som berövade landet på så många dyrbara människor inklusive pastor Elijah. Detta var fruktansvärt inte minst för hans överlevande familj. Trots allt som hände bestämde sig ändå Elijahs son Biraj att ta över sin pappas stora pionjära arbete med församlingsplantering. Biraj och hans fru Merina kontaktade oss och ville göra en kampanj för att nå sitt eget sargade folk med evangelium.

Söndagen den 21 februari lämnade därför fem svenskar ett småkyligt Sverige för att att åka på missionsäventyr till Nepal. Efter vi landat med flyget i Kathamandu fortsatte resan ytterligare fem timmar på slingriga vägar tills vi kom fram till staden vi skulle hålla kampanjen, Damauli. Under fyra eftermiddagar och tre förmiddagar hölls kampanjen respektive eldskonferensen. Denna gång var det en mindre kampanj inomhus i en stor hall. Första kvällen var det lite mindre folk men de tre sista kvällarna fylldes hela lokalen av både kristna och hinduer, alla med stora behov. Gensvaret på frälsning var stort och varje kväll kom större delen av folkskaran fram för att åkalla Jesu namn. Volontärerna gjorde ett utomordentligt jobb med uppföljningskorten och totalt sökte drygt 300 frälsning denna vecka.

Efter frälsningsinbjudan bad vi som vanligt för sjuka och behoven för helande var enorma. Hela det svenska teamet, samt ett härligt och brinnande team från Tyskland vi mötte på plats, hjälptes åt att be för alla sjuka. Jesus mötte med människorna och gjorde härliga mirakler. Flera demonbesatta vittnade om befrielse. En kvinna såg vi manifestera varje kväll och sista kvällen kom hon fram och vittnade hur hon blivit fri från det mörker som hållit henne bunden. En annan kvinna kom gående med hjälp av två käppar men vittnade glatt inför alla hur Jesus botat hennes ben och hur hon nu kunde ge bort hennes käppar då hon inte behövde dem längre. En ung kille berättade hur han tidigare haft smärta i hela kroppen. Nu sprang han fram och tillbaka på scenen med ett brett leende på läpparna totalt helad. Flera andra vittnade om hur Jesus helat både öron och ögon samt hur smärta i olika delar av kroppen lämnat dem.

Marcus och jag turades om att undervisa och predika på eldskonferensen. Pastorer och ledare hade kommit både från Damauli och kringliggande byar. Varje dag kunde man se hur Guds ord, som är levande och verksamt, uppmuntrade dem och stärkte deras tro. När tredje och sista dagen kom kunde man se att något nytt hade tänts i deras hjärtan och ögon – hopp om att kunna ta evanglium till sin stad och land. Eldskonferensen avslutades på ett underbart sätt med att Marcus kallade fram samtliga och vi bad för dem var och en. Människor låg till höger och vänster utslagna av Guds kraft. Många fylldes med den helige Ande för första gången och andra fick en rejäl påfyllning. Pastorerna berättade för vårt Nepalteam efter konferensen att de känner sig så styrkta och uppmuntrade och är nu redo att fortsätta att utbreda Guds rike i Nepal.